Maurice van Werkhooven 2018-06-26T23:37:14+00:00
Loading...
Naam

Maurice van Werkhooven

Email m.vanwerkhooven@netwerkonderwijsadviseurs.nl

Telefoon

06 25 05 19 62

Website
www.mauricevanwerkhooven.nl

Een goede les heet het boekje dat ik met collega Kitty van Dijck schreef. Een passende titel bij mijn schoolgebonden maatwerktrainingen: gericht op het verder ontwikkelen van een pedagogisch, didactische relatie met aandacht voor ruimte geven én grenzen stellen, een goede lesopbouw, adequate werkvormen en inzicht in het grote belang van hogere-orde-denken, aangezien in de toepassing de essentie van ieder vak te vinden is.

Deze trainingen vinden ’s middags plaats. Op de ochtend observeer ik dan vaak lessen en geef feedback, daarbij model staand: werken met feed-up (het beoogde doel), feedback (het gat tot het doel) en feed-forward (wat nu te doen). Ik ben vooral gericht op tl, havo, atheneum en gymnasium.

Daarnaast train ik leidinggevenden in krachtdadig leiderschap, zowel schoolleiders, als team- en afdelingsleiders als sectievoorzitters. Drie kernthema’s: onderwijskundig en persoonlijk leiderschap en beheersmatig management.

En ik verzorg tot denken zettende interactieve inleidingen, bijvoorbeeld: waarom cijfers niet werken, hoe huiswerk anders kan en moet.