De Nationale Gymnasiumdag 2018

//De Nationale Gymnasiumdag 2018

De Nationale Gymnasiumdag 2018

Gymnasiumdag

Aanmelden via de website: http://www.nationalegymnasiumdag.nl

Sinds 2004 bestaat de Nationale Gymnasiumdag. De eerste jaren werd de dag georganiseerd voor de ongeveer 40 zelfstandige gymnasia en later tevens voor de 250 scholengemeenschappen met een gymnasiumafdeling. De thema’s op zo’n dag zijn niet anders dan op conferenties voor andere onderwijsvormen; het verschil zit hem in de deelnemers – u en uw collega’s, docenten en leidinggevenden – en de leerlingen waaraan u lesgeeft. Docenten en schoolleiders van gymnasia en gymnasiumafdelingen die een dag lang nadenken over onderwijskundige kwesties, maar nu in relatie tot de gymnasiumleerlingen.

En steeds is er de vraag ‘Hoe halen we het gymnasiale uit onze leerlingen?’ Hoe bevorderen we dat ze hun mogelijkheden, capaciteiten benutten en hoe ondersteunen we ze bij die vaardigheden, waaronder sociale, die ze van dienst zijn op weg naar hun plek in de wereld. Hoe dragen we bij aan hun subjectwording?  Deze vragen komen aan de orde op de Nationale Gymnasiumdag op 15 maart 2018. Je kunt je vanaf nu inschrijven via de website.

Maurice van Werkhooven en Jannet Maréchal-van Dijken

By | 2018-06-26T23:37:16+00:00 January 24th, 2018|Conferenties|0 Comments

Leave A Comment